Sista timmarna i Thailand

Nu sitter vi på Bangkoks flygplats och väntar på flyget mot Myanmar. Det känns så sjukt att vi måste lämna landet och därmed att våra 30 dagar här är slut... Både jag och Maria har verkligen blivit mer förälskade i detta fantastiska land så det känns sorgligt att lämna det men samtidigt så väntar nya äventyr som vi är supertaggad för! Igår var det vår sista dag i Chiang Mai och vi ville såklart göra något speciellt så vi gick på matlagningskurs och vilken dag vi hade! Vi började med att gå på en lokal marknad där vår guide visade typiska ingredienser som man använder sig av i det thailändska köket. Efter lite shopping begav vi oss till skolan och vi lagade och åt så mycket mat! Det första vi lagade var ur en kategori som de kallade, stir fried då Maria lagade hot basil och jag min älskade Pad Thai! Den blev verkligen jättegod så jag blev väldigt nöjd med min insats. Efter de gjorde vi vårrullar och wow vad goda dem blev! Efter de så började vi förbereda curryn så vi alla gjorde curry pastan först: jag gjorde grön och Maria till masaman! Vi lagade dessutom en soppa... Ni förstår att vi var mätta igår, haha! Vi hoppas att ni alla har det bra där hemma, vi tänker på er och saknar er! Vi hörs igen i Myanmar

- På marknaden där vår guide, Yuno förklarade att priset skiljer sig på ris beroende på var i Thailand man odlar det

- Glasnudlar är såklart inte gjorda av glas utan dessa små bönor som använda flitigt i thailändsk mat

- Alla i gruppen hade likadana hattar på sig så vi inte skulle tappa bort någon 

- Bakom skolan hade de en trädgård med en massa kryddor och örter som vi använde oss av

- Hela vår grupp lyssnar mycket noggrant på instruktionerna 

- Pad Thai 

- Maria steker fyllningen till vårrullarna

- Gissa vems som är vems? ;) haha min är såklart till vänster!

- Maria var nöjd ändå

- Dem blev såååå goda!

- Ingredienserna till curry pastan!

- Slutresultatet efter en lång stund med mortel!

- Grön curry och Tom Yum soppa! Så himla gott

 
Allmänt | |
Upp